EURO 2024: Fransa, Portekiz’i penaltılarda eledi! Yeni rakip İspanya

EURO 2024: Fransa, Portekiz’i penaltılarda eledi! Yeni rakip İspanya
EURO 2024 çeyrek finalinde Portekiz ve Fransa kozlarını paylaştı. Normal süresi 0-0 biten maçta, penaltılar sonucu 5-3 galip gelen Fransa, yarı finale yükseldi. İlk yarısı sakin geçen maçın ikinci yarısında tempoyu arttıran takımlar, gol bulamayınca maçı uzatmalara taşıdı.

Almanya'nın ev sahipliğindeki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Almanya'yı 2-1 yenen İspanya'nın ardından ikinci yarı finalisti belirlenmek için Portekiz ve Fransa karşı karşıya geldi. 

G Rw Vv Olac A E5W5Q

Hamburg’taki Volkspark Stadı’nda oynanan maçın normal süresi golsüz tamamlandı. Uzatma dakikalarında da gol çıkmayınca, maç penaltı atışlarına kaldı.

G Rx Ij8Qb0 A Asdhy-1

Fransa’da Dembele, Fofana, Kounde, Barcola ve Hernandez penaltı atışlarını gole çevirdi. Portekiz’de Ronaldo, Bernardo Silva ve Mendes başarılı oldu, ancak Felix’in atışı kaçırması sonucu Fransa, penaltılarda 5-3 üstünlük sağlayarak galip geldi.

Thumbs B C D5884D0Bb8E167A3D0B077Ea16475Fbc

RONALDO GOLSÜZ BİTİRDİ

Portekiz’in yıldızı Cristiano Ronaldo, forma giydiği Avrupa Şampiyonalarında ilk kez gol atamadı. Daha önce EURO 2004, 2008, 2012, 2016 ve 2020'de mücadele eden ve hepsinde gol atan tecrübeli futbolcu, 2024’te gol kaydedemedi. Turnuva tarihinin en fazla gol atan (14) oyuncusu olan Ronaldo, önceki turnuvalarda birçok kez rakip fileleri havalandırmıştı.

G Rw Hrr F Xs A A L W A

YARI FİNALDE RAKİP İSPANYA

Penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Fransa, yarı finale yükseldi ve İspanya’nın rakibi oldu. İspanya ile Fransa arasındaki yarı final maçı, 9 Temmuz'da Münih'te oynanacak.

G Rw Xd42 Ww A Ad28 K

PORTEKİZ VE FRANSA'NIN KADROLARI

Portekiz sahaya Costa, Cancelo, Dias, Pepe, Mendes, Palhinha, Bruno Fernandes, Vitinha, Bernardo Silva, Leao, Cristiano Ronaldo ilk 11'iyle çıktı. Fransa ise Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez, Tchouameni, Kante, Camavinga, Griezmann, Muani, Mbappe kadrosuyla mücadele etti.

G Rw Hrr K Xg A A Ku Ux

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.