EURO 2024'te son finalist belli oluyor: Hollanda mı İngiltere mi?

EURO 2024'te son finalist belli oluyor: Hollanda mı İngiltere mi?
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) ikinci yarı final maçında Hollanda ile İngiltere kozlarını paylaşacak. Karşılaşmadan galip ayrılan ekip, finalde İspanya ile kupaya uzanma mücadelesi verecek.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te yarı final heyecanı sürüyor. Turnuvada ikinci finalist bu akşam belli olacak. Hollanda ile İngiltere bu akşam saat 22.00'de BVB Dortmund Stadı'nda karşılaşacak.

Milyonların kilitlendiği maçı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Almanya'dan Daniel Siebert olacak. Maç TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Müsabakayı kazanacak takım, finalde İspanya'nın rakibi olacak.

Resim 2024 07 10 170656308

YARI FİNALE NASIL GELDİLER?

Fransa, Avusturya ve Polonya'nın da yer aldığı D Grubu'nda mücadele eden Hollanda, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 4 puan toplayıp, en iyi grup 3.'leri arasında son 16 turuna vize aldı.

'Portakallar' son 16 turunda Romanya'yı 3-0 yenerek son 8 takım arasına kaldı.

Hollanda, çeyrek finalde Türkiye ile oynadığı mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı ve yarı final biletini aldı.

İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.

İngilizler, son 16 turunda elenmenin eşğinden döndü. Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın enfes golüyle skoru eşitleyen İngiltere, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale çıktı.

İngiltere, çeyrek finalde de normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta İsviçre'yi penaltılarla geçmeyi başardı ve yarı final biletine uzandı.

Muhtemel 11'ler:

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo.

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.