Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde sahaya çıkıyor: İlk rakip Union Saint-Gilloise

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde sahaya çıkıyor: İlk rakip Union Saint-Gilloise
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yeni sezonun ilk maçına çıkıyor. Sarı-lacivertliler, Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’i Ülker Stadyumu'nda ağırlayacak.

Maçın hakem kadrosu Fransa Futbol Federasyonu'ndan olacak. Karşılaşmayı Benoit Bastien yönetecek. Ona yardımcı olarak Hicham Zakrani ve Aurelien Berthomieu görev yapacak. Dördüncü hakem ise Mathieu Vernice olacak.

FENERBAHÇE AVRUPA MACERASINA NASIL GELDİ?

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre ekibi Lugano’yu elemeyi başarmıştı. Ancak 3. turda Fransız temsilcisi Lille’e elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

Trendyol Süper Lig’de ise sezona iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, ilk 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Fakat son hafta ezeli rakibi Galatasaray’a 3-1 mağlup olarak taraftarından tepki aldı.

GEÇEN SEZONUN RÖVANŞI

Fenerbahçe ve Union Saint-Gilloise geçtiğimiz sezon UEFA Konferans Ligi'nde de kozlarını paylaşmıştı. İlk maçta Belçika'da 3-0 kazanan sarı-lacivertliler, rövanşta kendi sahasında 1-0 yenilse de çeyrek finale yükselen taraf olmuştu.

5 OYUNCU KADRODA YOK

Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği kadroda 5 isim yer almıyor. Levent Mercan, Oğuz Aydın, Filip Kostic, Bartuğ Elmaz ve Ryan Kent Avrupa Ligi’nde forma giyemeyecek. Ayrıca, sakatlığı bulunan Bright Osayi-Samuel'in durumu belirsizliğini koruyor. Nijeryalı futbolcunun oynayıp oynamayacağı maç saatinde netlik kazanacak.

FENERBAHÇE'NİN UEFA KADROSU

Kaleci: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin
Savunma: Samet Akaydin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde
Orta saha: İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Fred, İrfan Can Kahveci, Sofyan Amrabat, Sebastian Szymanski
Hücum: Tadic, Allan Saint-Maximin, Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Youssef En-Nesyri, Edin Dzeko

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.