Fenerbahçe, Sofyan Amrabat'la imzaları attı: Mourinho sizi istediğinde 'Hayır' demek çok zor

Fenerbahçe, Sofyan Amrabat'la imzaları attı: Mourinho sizi istediğinde 'Hayır' demek çok zor
Fenerbahçe, önemli bir transfer sürecinin daha sonuna geldi. Sarı-lacivertli kulüp Faslı ön libero oyuncusu Sofyan Amrabat'ı satın alma opsiyonuyla renklerine kattı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina'nın Faslı futbolcusu Sofyan Amrabat'ı satın alma opsiyonuyla kiraladı. Sözleşmeyi imzalamak için İstanbul'a gelen başarılı oyuncu, "İlk görüştüğümüz andan beri kendimi ailenin bir parçası olarak hissediyorum." dedi.

ACUN ILICALI: 'AMRABAT BİZE VERDİĞİ SÖZDEN TAVİZ VERMEDİ'

Amrabat için düzenlenen imza töreninde açıklama yapan Fenerbahçe İcra Kurulu Üyesi Acun Ilıcalı, "Sofyan bize inandı. Biz de ona inandık. Sofyan Amrabat bu süreçte çok ciddi teklifler almasına rağmen bize verdiği sözden taviz vermedi. Son derece dik durdu. Fenerbahçe bugün sadece bir futbolcu değil, çok büyük bir karakter transfer etti." şeklinde konuştu.

'AMRABAT, MOURINHO'NUN 1 NUMARASAYDI'

Amrabat'ı transfer etmeyi uzun zamandır istediklerini söyleyen Ilıcalı, sözlerine şöyle devam etti:

"Hocamız Jose Mourinho'nun 1  numarası Sofyan Amrabat'tı. Hocamıza yine en istediği oyuncuyu getirebildiğimiz için mutluyuz.

Bana 'Koy parayı al Acun.' diyorlar. Öyle bir sistem yok. Burada kurallar var. Finansal Fair-Play var. Bu sistem içerisinde satranç oynuyoruz. Her dakika, her kuruşu hesaplıyoruz."

'MOURINHO'YA HAYIR DEMEK ÇOK ZOR'

Amrabat ise Fenerbahçe'ye transferinden mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Fenerbahçe inanılmaz bir kulüp. Burada oynamak büyük bir sorumluluk. İlk görüştüğümüz andan beri kendimi ailenin bir parçası olarak hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho'nun daha önce kendisine "İnanılmaz bir oyuncusun, bir gün seninle çalışmak istiyorum." dediğini hatırlatan Amrabat, "Mourinho sizi istediğinde ona 'Hayır' diyebilmek çok zor. Şükürler olsun ki bugün Fenerbahçe oyuncusuyum. O 'winner' biri. Ben de öyleyim." dedi.

'GALATASARAY HAKKINDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM'

Diğer transfer tekliflerini reddettiğini kaydeden başarılı ön libero, "Bir kulüp seçtiğim zaman kalpten seçmeyi tercih ederim. Diğer kulüplerden de ilgi vardı. İyi hissettiğim için Fenerbahçe'yi seçtim. Galatasaray hakkında konuşmak istemiyorum. Bana teklif yapan tüm takımlar gibi onlara da saygım var." şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.