Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk ettiği Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise'ı 2-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Ülker Stadı'nda Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise'ı 2-1 mağlup ederek turnuvaya etkili bir başlangıç yaptı.

MAÇIN BAŞLANGICI

Karşılaşmaya konuk ekip etkili bir başlangıç yaptı ve ilk 20 dakikada 3 net pozisyona girse de bu fırsatları değerlendiremedi. Ancak Fenerbahçe, topun kontrolünü sağladıktan sonra rakip yarı sahada daha fazla gözükmeye başladı. Sarı-lacivertliler, 26. dakikada Çağlar Söyüncü'nün attığı golle öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI VE ÖNEMLİ ANLAR

İkinci yarıya baskılı başlayan Fenerbahçe, pozisyon bulmakta zorlandı. Ancak rakibin 74. dakikada 10 kişi kalmasıyla rahatladı. 82. dakikada Christian Burgess’in kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Son anlarda Bright Osayi-Samuel'in kırmızı kartla oyundan atılması ve ardından konuk ekip Ross Sykes ile gol bulsa da, Fenerbahçe maçı 2-1 kazanmayı başardı.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ’NÜN GOLÜ

Fenerbahçe'nin milli stoperi Çağlar Söyüncü, bu sezon ilk kez golle buluştu. 26. dakikada attığı golle takımını öne geçiren Çağlar, maçın yıldızlarından biri oldu.

MERT MÜLDÜR VE GELEN TEPKİLER

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Mert Müldür, performansıyla tepki topladı. Taraftarlar, Mert'in yaptığı üst üste top kayıplarına karşılık olarak Bright Osayi-Samuel lehine tezahürat yaparak destek verdiler. Mert, 65. dakikada teknik direktör Jose Mourinho tarafından oyundan alındı.

ERGİN ATAMAN'A BÜYÜK TEPKİ

Maçın son bölümlerinde Fenerbahçeli taraftarlar, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman aleyhine tezahüratlarda bulundu.

LİVAKOVİC'İN BAŞARISI

Fenerbahçe'nin kalecisi Dominik Livakovic, 90+2. dakikada kullanılan penaltıda başarılı olarak rakiplerine gol izni vermedi. Maç boyunca gösterdiği performansla taraftarların beğenisini kazandı ve kurtarışının ardından uzun süre alkışlandı.

GELECEK MAÇLAR

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında 3 Ekim Perşembe günü deplasmanda Twente ile karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma, Fenerbahçe için gruptaki durumunu güçlendirmek adına büyük önem taşıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.