Fenerbahçe zirve yolunda hata yapmadı

Fenerbahçe zirve yolunda hata yapmadı
Trendyol Süper Lig'in 34.haftasında Fenerbahçe, derbide Beşiktaş'ı konuk etti. Ev sahibi takım, rakibinin uzun süre oynadığı 10 kişi oynadığı maçı 2-1 kazandı ve zirve yolundaki iddiasını sürdürdü.

Trendyol Süper Lig'in 34.haftası dev bir maça sahne oldu. Şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmek isteyen Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk etti. Ev sahibi takım, Maçın 25'inci dakikasından itibaren 10 kişi oynayan rakibini 2-1 mağlup etti. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golü Batshuayi ve İrfan Can Kahveci kaydetti. Konuk ekibin tek golünü ise maçın ikinci yarısında oyuna giren Cenk Tosun filelere gönderdi. Beşiktaş'ta yıldız futbolcu Al Musrati, oyunun 25.dakikasında Fred'e yağtığı müdahale sonucu direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Maça oldukça hızlı başlayan Fenerbahçe, Beşiktaş ceza alanında önemli pozisyonlar yakaladı ancak skoru değiştiren golü karşılaşmanın 30.dakikasında yakalayabildi. Dakikalar geçtikçe baskısını artıran sarı lacivertliler, Batshuayi'nin ceza sahası içinden attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra konuk ekip Beşiktaş'ta Al Musrati, Fred'e yaptığı müdahale sonucu direkt kırmızı kart görerek oyun alanının dışına gönderildi ve takımını 10 kişi bıraktı.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARI AÇILDI

Beşiktaş, ikinci yarıya hızlı başladı. İkinci yarının ilk dakikalarında Muleka ile tehlike oluşturan konuk ekibe kaleci Livakovic geçit vermedi. 

FENERBAHÇE FARKI İKİYE ÇIKARDI

Bu dakikalarda aynı zamanda savunmasında açıklar veren Beşiktaş, maçın 70'inci dakikasında kalesinde ikinci golü gördü. Ceza alanına girerken sağ çaprazdan fileleri havalandıran İrfan Can Kahveci, takımını rahatlatan golü kaydetti ve farkı ikiye çıkardı.  Maçın sonucunu ise 82. dakikada sahne alan Cenk Tosun tayin etti. Yıldız futbolcu muhteşem bir gole imza atarak aradaki farkı bire indirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç bu skorla tamamlandı ve Fenerbahçe, derbide Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmesini bildi.

Fenerbahçe, önümüzdeki hafta ateş hattındaki Konyaspor'a konuk olacak. Beşiktaş ise sahasında Rizespor'u ağırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.