Fenerbahçe'den müthiş derbi zaferi!

Fenerbahçe'den müthiş derbi zaferi!
Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyete imza attı.

Trendyol Süper Lig' in 37. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile Fenerbahçe, RAMS PARK Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. 

90 dakikası heyecana sahne olan maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynayan sarı-lacivertliler, müthiş derbiyi 71. dakikada Çağlar Söyüncü'nün attığı golle  1-0 kazandı ve şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı.  

İsmail Kartal'ın öğrencileri, bu galibiyetle puanını 96'ya yükseltip lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi.

21. DAKİKADA 10 KİŞİ KALDI

Fenerbahçe, dev maçın 21. dakikasında 10 kişi kaldı. Orta sahada topla buluşan Torreira, Djiku'nun müdahalesi sonrasında yerde kalınca, hakem Arda Kardeşler, Ganalı orta saha oyuncusunu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanının dışına gönderdi.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ'DEN ALTIN GOL

Sarı-lacivertlilerin uzun yıllar unutulmayacak derbi zaferinde en büyük imzayı takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Çağlar Söyüncü attı. Fenerbahçe'nin sağ taraftan kazandığı korner atışında Szymanski kale sahası içine ortaladı. Muslera'nın boşa çıktığı top arka direkteki Köhn'e çarptı. Top, boş durumdaki Çağlar Söyüncü'nün önünde kaldı ve tecrübeli stoper, müsait pozisyonda topu filelere göndererek maçın skorunu tayin etti. 

Böylece Kanarya, 1-0'lık derbi galibiyetiyle şampiyonluk umudunu hem artırdı hem de son haftaya taşıdı.

Yeni Pr505

SARI-KIRMIZILILAR'DA HÜZÜN

Galatasaray cephesinde ise maç sonu soyunma odasında mağlubiyetin üzüntüsü yaşandı.

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe karşısında yaşanılan 1-0'lık mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Buruk,  "Hayalimiz, düşüncemiz şampiyonluk kutlaması yapmaktı. Maçın başından sonuna kadar şampiyonluğu bugün yaşayacak oyunu ortaya koymadık. Maç, berabere bitebilirdi. Rakibimiz 10 kişi kaldı. Şanssız bir gol yedik. Daha çok üretmemiz gerekirdi. Rakip hem 11 kişiyken hem de 10 kişiyken istediğimiz futbolu ortaya koyamadık. Bireysel olarak da iyi günümüzde değildik. Kendi sahamızda şampiyonluk kutlamayı hayal ederken üzüntülü bir gece yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Süper Lig'in 38'inci ve son haftasında Fenerbahçe, küme düşen İstanbulspor'u konuk edecek. Galatasaray ise deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.