FIFA'dan yeni ırkçılık karşıtı prosedür: Oyuncular maçı durdurabilecek

FIFA'dan yeni ırkçılık karşıtı prosedür: Oyuncular maçı durdurabilecek
FIFA, ırkçılığa maruz kalan futbolculara oyunu durdurma hakkı tanıyan yeni bir prosedür getirdi. Bu uygulama, Kolombiya'daki 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası'nda ilk kez hayata geçirilecek.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ırkçılığa karşı mücadelede önemli bir adım atarak futbolculara oyunu durdurma hakkı tanıdı. Bu uygulama, FIFA'nın mayıs ayında gerçekleştirilen kongresinde kabul edilen ayrımcılık karşıtı politikanın bir parçası olarak duyuruldu.

İLK OLARAK KOLOMBİYA 20 YAŞ ALTI KADINLAR KUPASINDA UYGULANACAK

Yeni prosedür, ırkçılığa maruz kalan futbolcuların oyunu durdurma yetkisini içeriyor ve ilk olarak Kolombiya'da düzenlenecek 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası'nda uygulanacak. Uygulama kapsamında, futbolcular ırkçı tacizlere karşı bir kol hareketi yaparak hakeme durumu işaret edecekler. Bu hareket, ellerin bileklerden çaprazlanması şeklinde olacak.

Prosedür üç adımdan oluşuyor:

İlk Adım: Oyuncu, ellerini bileklerinden çaprazlayarak hakeme ırkçı tacize maruz kaldığını işaret eder.

İkinci Adım: Hakem, maçı durdurarak durumu değerlendirecek. Eğer taciz devam ederse, oyuncular ve teknik ekip soyunma odasına alınacak.

Üçüncü Adım: Eğer olay soyunma odasında da devam ederse, maç ertelenecek.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Irkçılıkla mücadele etmek hepimizin birlikte yapması gereken bir şey. Kolombiya'daki FIFA 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası'nda 'Irkçılığa hayır' jestini uygulamak, dünya çapındaki oyuncuları güçlendirmek için önemli bir ilk adımdır. Şimdi üç adımlı prosedürün tüm dünyada maksimum etkiyle uygulanmasını dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.