Filenin Efeleri Dünya Şampiyonası'nda G Grubu'nda

Filenin Efeleri Dünya Şampiyonası'nda G Grubu'nda
Filipinler'de düzenlenecek 2025 FIVB Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, Japonya, Kanada ve Libya ile G Grubu'nda mücadele edecek.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 FIVB Erkekler Dünya Şampiyonası'nda grup aşamasında Japonya, Kanada ve Libya ile karşılaşacak. Türkiye Voleybol Federasyonu'nun açıklamasına göre, şampiyonanın kura çekimi Filipinler'in başkenti Manila'da yapıldı.

32 TAKIM İLK KEZ KATILACAK

2025 Dünya Şampiyonası, bu yıl ilk kez 32 takımın katılımıyla düzenleniyor. Türkiye, G Grubu'nda Japonya, Kanada ve Libya ile eşleşti. A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın beşinci kez katılacağı turnuvada, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar bir üst tura yükselecek.

DİĞER GRUPLAR

A Grubu’nda ev sahibi Filipinler ile İran, Mısır ve Tunus yer alırken; B Grubu'nda Polonya, Hollanda, Katar ve Romanya mücadele edecek. C Grubu'nda Fransa, Arjantin, Finlandiya ve Güney Kore bulunurken, D Grubu'nda ABD, Küba, Portekiz ve Kolombiya yer alıyor.

ŞAMPİYONA TAKVİMİ

2025 FIVB Erkekler Voleybol Dünya Şampiyonası, 12-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Grup aşamalarından sonra takımlar, çeyrek final, yarı final ve final maçlarıyla şampiyonluk için yarışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.