Filistin'e desteğinin ardından FSV Mainz'den kovulan Anwar El Ghazi kazandığı tazminatı Gazze'ye gönderecek

Filistin'e desteğinin ardından FSV Mainz'den kovulan Anwar El Ghazi kazandığı tazminatı Gazze'ye gönderecek
İsrail'in soykırım savaşı yürüttüğü Filistin için sosyal medya hesabından destek mesajı yayımladığı gerekçesiyle Alman ligi Bundesliga'nın FSV Mainz 05 takımından kovulan Anwar El Ghazi, kulübe açtığı tazminat davasını kazandı.

El Ghazi, mahkeme kararıyla belirlenen 1 milyon 700 bin euro tazminatın 500 bin eurosunu Gazzeli çocuklar için bağışlayacağını açıkladı.

Geçen yıl Hollanda’nın PSV takımından FSV Mainz’e transfer olan Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi, sosyal medya hesabından “Nehirden denize özgür Filistin” sloganını paylaştığı için, sadece 3 maç forma giyebildiği takımında kadro dışı bırakılmıştı.

Mainz kulübü, Anwar El Ghazi’nin pişman olduğunu belirten bir açıklama yapmış ancak Hollandalı milli futbolcu, açıklamanın kendisinden habersiz yapıldığını belirterek Filistin’e desteğini yinelemişti. Bunun üzerine Mainz, El Ghazi’nin 2025 yılına kadar olan sözleşmesini feshetmişti.

TAZMİNATIN 500 BİN EUROSU GAZZELİ ÇOCUKLARA GİDECEK

BBC NEWS Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre takımdan haksız yere kovulduğunu belirten El Ghazi, Alman mahkemesine dava açtı.

Mahkeme, Hollandalı futbolcuyu haklı bularak FSV Mainz takımının 1 milyon 700 bin euro tazminat ödemesine karar verdi.

Anwar El Ghazi, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Mainz takımına karşı başlattığı hukuki mücadelenin hiçbir zaman parayla ilgili olmadığını belirterek “Tazminatın yarım milyon eurosu, Gazze'deki çocuklara yönelik projeleri finanse etmek için kullanılacak” dedi.

'SESİMİ DAHA GÜÇLÜ KILDI'

Mainz kulübüne iki konuda teşekkür etmek istediğini kaydeden El Ghazi, şöyle devam etti:

“Birincisi, ödeme için. Mainz'in benim aracılığımla Gazze'deki çocukların hayatlarını biraz daha katlanılabilir hale getirme çabasına katkıda bulunduğunu bilmenin teselli vereceğini umuyorum. İkincisi ise Mainz'in beni susturmaya çalışması, sesimi Gazze'deki mazlumlar ve sessizler için daha güçlü kıldı."

Almanya İçişleri Bakanlığı, El Ghazi’nin Mainz takımından kovulmasına gerekçe olarak gösterilen, “Nehirden denize özgür Filistin” sloganını, “İsrail'in var olma hakkını inkar ettiği” gerekçesiyle suç sayıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.