Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında PAOK'u 3-1 mağlup etti. Mücadelede Osimhen, Yunus Akgün ve Mauro Icardi'nin golleriyle galip geldi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Yunan ekibi PAOK ile karşılaştı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanan maç saat 22.00'de başladı. Maçın hakemi İspanyol Alejandro Hernandez, yardımcıları ise Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo oldu.

KADROLAR VE İLK YARI

Ev sahibi Galatasaray, kaledeki Günay Güvenç, savunmada Kaan Ayhan, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Jakobs ile orta sahada Sara, Torreira, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Yunus Akgün ve forvette Osimhen ile sahaya çıktı. Konuk ekip PAOK ise Kotarski, Castro, Kedziora, Colley, Baba, Camara, Odoev, Zivkovic, Konstantelias, Taison ve Chalov ile mücadele etti.

İLK YARI 0-0 SONA ERDİ

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, Osimhen’in kafa vuruşuyla pozisyon bulsa da top dışarı gitti. 10. dakikada Mertens’in ortasında Kaan Ayhan’ın şutu kaleci Kotarski tarafından çıkarıldı. İlk yarıda Galatasaray, etkili ataklar geliştirse de gol bulamadı. PAOK’un Konstantelias’ı da kaleci Günay Güvenç’i geçemedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLÜ GEÇTİ

İkinci yarıya aynı kadrolarla başlayan iki takımda Galatasaray, 48. dakikada öne geçti. Mertens’in ortasında Osimhen’in kafa vuruşu sonrası Baba'nın kendi kalesine attığı golle skoru 1-0 yaptı. PAOK, 67. dakikada Konstantelias’ın golüyle eşitliği sağladı: 1-1. Ancak Galatasaray, 76. dakikada Yunus Akgün’le tekrar öne geçti. Maçın son dakikalarında Mauro Icardi, 90+5’te attığı golle skoru 3-1’e taşıdı.

KALECİ GÜNAY GÜVENÇ VE OKAN BURUK’UN CEZASI

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera, kart cezası nedeniyle forma giymedi. Günay Güvenç, bu sezon sarı-kırmızılı formayla ilk kez 11’de görev aldı. Teknik direktör Okan Buruk, PAOK karşılaşmasıyla birlikte 2 maçlık cezasını tamamlayarak takımının başında yer aldı.

EKSİKLER VE DÖNÜŞLER

Faslı oyuncu Hakim Ziyech, sakatlığı nedeniyle maça çıkamazken, yaz transfer döneminde alınan Roland Sallai de kadroda yer almadı. Mauro Icardi ise 3 maçlık aranın ardından 78. dakikada oyuna girdi ve 90+5’te gol atarak dönüşünü taçlandırdı.

BAKAN BAK MAÇI İZLEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Galatasaray’ın PAOK ile oynadığı maçı yerinde takip etti ve takıma destek verdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.