İspanya'da Vinicius'a ırkçı hakaretler eden taraftara 1 yıl hapis cezası

İspanya'da Vinicius'a ırkçı hakaretler eden taraftara 1 yıl hapis cezası
İspanya’da futbolculara yönelik tribünlerden yapılan ırkçı hakaretlere karşı verilen hapis cezaları sürüyor. Mallorca’da Vinicius ve Chukwueze’ye ırkçı hakaret eden bir taraftar, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı ve üç yıl stadyumlardan men edildi.

Palma de Mallorca 3 numaralı idari mahkemesi, Real Madrid’in yıldız oyuncusu Vinicius ve o dönemde Villarreal forması giyen, şu an ise Milan’da oynayan Chukwueze’ye tribünden ırkçı hakaret eden bir taraftarın davasını sonuçlandırdı. Taraftar, 5 ve 18 Şubat 2023 tarihlerinde oynanan iki farklı maçta futbolculara ırkçı söylemlerde bulunduğu tespit edilerek, her bir hakaret için 6 ay olmak üzere toplamda 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, 3 yıl boyunca tüm stadyumlardan men edildi ve para cezası ödemesi kararlaştırıldı.

IRKÇILIĞA KARŞI İKİNCİ HAPİS CEZASI

İspanya’da ırkçılıkla bağlantılı ilk hapis cezası Haziran 2023’te, yine Vinicius’a yönelik yapılan hakaretlerle ilgili Valencia-Real Madrid maçında verilmişti. O davada mahkeme, yargılanan üç sanığa 8 ay hapis ve iki yıl stadyum yasağı cezası vermişti.

"DEVAM EDECEĞİZ"

La Liga Başkanı Javier Tebas, son verilen hapis cezası sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İspanya futbolunda nefret söylemini bitirmek için yürütülen çalışmalara vurgu yaptı. Tebas, "Bu, futbolumuzdan nefreti yok etmek için yıllardır yaptığımız çalışmaların bir sonucudur. Devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.