Kartal, Eyüpspor'u zorlu mücadelede 2-1 yendi

Kartal, Eyüpspor'u zorlu mücadelede 2-1 yendi
Siyah-beyazlılar, Süper Lig’in 6. haftasında Eyüpspor'u 2-1 mağlup ederek puanını 13'e çıkardı. Milot Rashica ve Ciro Immobile'nin golleriyle galibiyet elde eden Kartal, konuk ekip için ise ilk yenilgi oldu.

Beşiktaş, Süper Lig’in 6. haftasında Tüpraş Stadyumu'nda Eyüpspor'u konuk etti. Maç, hakem Zorbay Küçük'ün yönetiminde saat 20.00'de başladı. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un ekibi, Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Al-Musrati, Joao Mario, Rafa Silva, Milot Rashica ve Ciro Immobile ile sahaya çıktı. Misafir takım Eyüpspor ise Arda Turan yönetiminde sahada yer aldı.

İLK YARIDA KARTAL'IN ÜSTÜNLÜĞÜ

Maç tempolu başlarken Eyüpspor, ilk net pozisyonu buldu. 12. dakikada Caner Erkin’in uzun pasında Thiam, kaleci Mert Günok’u geçemedi. Ancak 20. dakikada Kartal, Milot Rashica'nın harika vuruşuyla öne geçti. Joao Mario’nun asistinde, Rashica’nın ceza sahasına girmeden yaptığı uzak köşe vuruşuyla skor 1-0 oldu. Kartal, ilk yarıyı önde kapattı.

İKİNCİ YARIDA DENGE DEĞİŞTİ

İkinci yarıda Eyüpspor, 59. dakikada penaltı kazandı. Mame Thiam’ın kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, hakem VAR incelemesi sonrası penaltı kararı verdi. 64. dakikada Emre Akbaba, penaltıyı gole çevirerek skoru 1-1 yaptı. Eyüpspor, 80. dakikada bir net fırsattan yararlanamadı; kaleci Mert Günok, Thiam’ın şutunu kurtardı.

ÇEKİŞMELİ GEÇEN SON DAKİKALAR

Maçın sonlarına doğru, 90+3’te Kartal tekrar öne geçti. Semih Kılıçsoy'un ceza sahasında düşürülmesi sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Ciro Immobile, penaltıyı gole çevirerek durumu 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kartal, bu zorlu karşılaşmadan galip ayrıldı.

TARİHİ NOTLAR

Bu maç, Kartal ile Eyüpspor'un Süper Lig'deki ilk karşılaşmasıydı. Eyüpspor, sezonun başlangıcında 5 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik elde etmişti. Bu sonuçla, İstanbul ekibi ilk yenilgisini almış oldu. Ayrıca, Arthur Masuaku, 90. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve bir sonraki maçta forma giyemeyecek.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.