Kartal finale uçtu: MKE Ankaragücü'nü tek golle geçti

Kartal finale uçtu: MKE Ankaragücü'nü tek golle geçti
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü'nü 1-0 mağlup ederek kupada finale yükselen ilk takım olmayı başardı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu. Kupada 0-0'ın rövanşında MKE Ankaragücü'nü konuk eden Beşiktaş, Muçi'nin 70.dakikada attığı golle galip gelmeyi başardı ve finale yükselen ilk takım oldu.

Bvc

İLK YARIDAN NOTLAR

Kartal, ilk yarıda pozisyon üstünlüğü olan taraftı. Siyah-beyazlılar, Semih ve Muçi ile pozisyonlar üretse de skor üretemedi ve taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

İKİNCİ YARI TEMPO ARTTI

Karşılaşmanın ikinci yarısı karşılıklı ataklara sahne olurken MKE Ankaragücü, Bassogog ile etkili geldi. Sarı-lacivertli ekipte Efkan Bekiroğlu'nun pasında ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bassogog'un şutunda, Mert Günok mutlak golü önledi. Atağın devamında savunma topu kornere uzaklaştırdı.

Yeni Projenn (1)

BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ

Kartal'ı finale taşıyan gol 70.dakikada Muci'den geldi. Savunmadan paslaşarak çıkma düşüncesinde olan MKE Ankaragücü'nde Tolga Ciğerci, ayağı kayması sonucu pasında hedefine ulaşamadı. Hata sonucunda ceza sahası dışında topu kontrol eden Muçi'nin ceza sahasına girerken kaleyi gördü ve topu ağlara gönderdi.

17.KEZ FİNALİST

MKE Ankaragücü'nü tek golle mağlup eden Beşiktaş, tarihinde 17'nci kez finale yükselmeyi başardı. Beşiktaş'ın finaldeki rakibi, VavaCars Fatih Karagümrük-Trabzonspor mücadelesinin tur atlayanı olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.