Lewis Hamilton: Hayatım boyunca depresyonla mücadele ettim

Lewis Hamilton: Hayatım boyunca depresyonla mücadele ettim
Dünyaca ünlü Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, okulda maruz kaldığı zorbalık ve yarış baskısı nedeniyle hayatının büyük bir bölümünde ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele ettiğini açıkladı.

Yedi kez Formula 1 şampiyonu olan Hamilton, gençlik yıllarından beri depresyonla mücadele ettiğini söyledi. Başarılı sporcunun yaşadığı ruhsal zorlukların arkasında çocukken maruz kaldığı ırkçılık, akran zorbalığı ve yarış baskısı yatıyor.

'KONUŞACAK KİMSEM YOKTU'

Sunday Times'a konuşan Hamilton, “20'li yaşlarımdayken gerçekten zor dönemler geçirdim. Hayatım boyunca ruh sağlığımla mücadele ettim. Çok erken yaşlardan itibaren, 13 yaşındayken depresyon geçirdim. Sanırım nedeni, yarış baskısı ve okuldaki zorbalıktı. Konuşacak kimsem yoktu.” dedi.

'MEDİTASYONA BAŞLADIM'

Hamilton, 2020'deki koronavirüs salgını döneminde, koşuya çıkmadan önce meditasyon yapmak için sabah 5'te uyanmaya başladı. “Başlangıçta zihnimi sakinleştirmekte zorlanıyordum.” diyen Hamilton, “Ama kendimle, duygularımla temasa geçmek ve neler yapabileceğimi anlamak için harika bir yoldu.” ifadelerini kullandı.

'TERAPİSTE GİTMEK İSTİYORUM'

Daha önce bir terapiste gidip gitmediği sorulan Hamilton, “Yıllar önce bir kadınla konuştum ama pek yardımcı olmadı. Bugün birini bulmak istiyorum.” yanıtını verdi.

39 yaşındaki pilot, 2024 sezonunda kazandığı iki Grand Prix'nin ardından mevcut pilot sıralamasında altıncı sırada yer alıyor. Hamilton, Mercedes'te geçirdiği 12 yılın ardından sezon sonunda Ferrari'ye geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.