Milli sporcular Paris'te tarih yazdı: 28 madalya ile döndüler

Milli sporcular Paris'te tarih yazdı: 28 madalya ile döndüler
Milli para porcular, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda kazandıkları 28 madalya ile Tokyo 2020'de elde edilen madalya sayısını neredeyse iki katına çıkardı. Türkiye, Paris 2024'ten 6 altın madalya ile ayrıldı.

2024 Paralimpik Oyunları, 28 Ağustos-8 Eylül tarihlerin arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlendi. Oyunlarda 182 ülkenin yanı sıra Mülteci Paralimpik Takımı ile Tarafsız Paralimpik Sporcular da yer aldı.

Toplam 4 bin 400 sporcunun yer aldığı oyunlara 94 sporcuyla, tarihinin en kalabalık kafilesiyle katılan Türkiye, 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz olmak üzere toplam 28 madalya elde etti.

'ALTIN' BAŞARILAR

23 yaşındaki milli sporcu Umut Ünlü, 50 metre ve 200 metre serbest S3 sınıfında 2 altın madalya alarak hem yüzme tarihinde Türkiye'ye paralimpik oyunlar ve olimpiyat oyunlarındaki ilk altın madalyayı kazandırdı hem de paralimpik oyunlar tarihinde Türkiye'ye aynı organizasyonda iki altın madalya birden getiren ilk milli sporcu oldu.

Golbol Kadın Milli Takımı da Rio 2016 ve Tokyo 2020'de olduğu gibi oyunlardan şampiyon ayrılarak üst üste 3. kez altın madalya aldı.

Öznur Cüre Girdi, para okçulukta, tam 16 yıl sonra kadınlar makaralı yayda altın madalya kazandı.

Türkiye; tekvando ve judoda da paralimpik oyunlardaki ilk altınlarını aldı. Tekvandoda Mahmut Bozteke, erkekler 63 kilo K44'te, judoda ise İbrahim Bölükbaşı +90 kilo J2 sınıfında altın madalya kazanarak branşlarında ilk şampiyonlukları getiren isimler oldu.

SERKAN YILDIRIM İÇİN HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Milli atlet Serkan Yıldırım'ın altın madalyası ise Uluslararası Paralimpik Komitenin (IPC) itirazı sonucu üst mahkemenin verdiği kararla geri alındı. Yıldırım için Türkiye Milli Paralimpik Komitesi gerekli hukuki mücadeleyi başlattı. 

Türkiye; yüzme, okçuluk, atıcılık, tekvando, atletizm, masa tenisi, eskrim, halter, judo ve golbol branşlarında madalya sevinci yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.