Okan Buruk’tan Muslera açıklaması: Sağlık durumu ne olacak?

Okan Buruk’tan Muslera açıklaması: Sağlık durumu ne olacak?
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys maçı öncesinde basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yarınki karşılaşma öncesi Buruk, hem takımın durumu hem de sakat oyuncular hakkında bilgi verdi.

Okan Buruk, ilk maçın ilk yarısının sonunda sakatlanan tecrübeli kaleci Fernando Muslera’nın durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Buruk, "Muslera antrenmana çıktı. Takımla da deneyeceğiz. Oynayabilecek durumda olduğunu düşünüyoruz. Davinson Sanchez'in sakatlığı var." dedi.

Thumbs B C Ed5363E0Da7Ea7010Ce8720A186Bc87F

Buruk, basın toplantısında Kaan Ayhan ile birlikte yer alırken, taraftarlardan sabırlı olmalarını isteyerek, "Sakin olmamız, sabırlı olmamız gerekiyor. Maç başladı diye hemen 2 gol atmamıza gerek yok, tabii ki olursa hayır demem. Maçı kazanıp üst tura çıkmak istiyoruz. Baskı ve stres yapmadan... Taraftarlarımızdan da bunu isteyeceğim."

OYUN MENTALİTESİ VE TRANSFERLER

Takımın oyun anlayışı ve transfer dönemi hakkında da görüşlerini dile getiren Buruk, Galatasaray’ın her zaman kendi oyun planına sadık kaldığını belirtti. Buruk, "Ana bir oyunumuz var. İç sahada dominant bir oyun kurmayı istiyoruz. Oyuncular değişse de mentalitemiz değişmiyor. Zaman zaman farklı oyuncular elbette kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Transfer sürecinde ortaya çıkan haberlerin çoğunun gerçeği yansıtmadığını ifade eden Buruk, "Transfer döneminde takımlarda dalgalanmalar olur. Ancak bizim yaşamadığımız ve takım içerisinde çok fazla görmediğimiz şeylerin yüzde 90'ı uydurma olarak ortaya çıkarılıyor. Bunun üzerinden Galatasaray camiası karıştırılmak isteniyor. Bilinçli veya bilinçsiz. Organize veya organize değil. Bilmiyorum. Eleştiri olacaktır, ancak çok fazla uydurma haber oluyor. Sosyal medya bir kuyu. Oraya ne atarsanız farklı bir şey çıkabiliyor," diye konuştu.

DAVİNSON SANCHEZ AÇIKLAMASI

Buruk, sakatlığı bulunan Davinson Sanchez’in durumu hakkında "Davinson'un çalışmaları sürüyor ama takım çalışmalarına katılmadı. Son çalışmasına bakacağız ama maça başlayacak durumda değil. Onun yanında çok önemli bir kadromuz var. Son antrenmanda kimle oynayacağımıza karar vereceğiz. Abdülkerim'in cezası var. Diğer oyuncularla ilgili kararı vereceğiz. Muslera ise oynayabilecek durumda." dedi.

Kaptanlık konusunun maçın önüne geçmediğini vurgulayan Buruk, "Sahaya 11 tane kaptanla çıkacağız. Transfer dönemi netleştiğinde kaptanları belirleyeceğiz." dedi.

Öte yandan basında ve sosyal medyada yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Daha gelmeden bir şey okudum. Sara ve Torreira'nın yanında bir de 8 numara lazım deniyor. Herhalde maça 12 kişi çıkacağız. Ne oynadığımız sistemi bilen var, ne yapmak istediğimizi bilen var." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.