Paris 2024'te 'drone' krizi: FIFA Kanada'yı ve antrenörleri ağır cezalandırdı!

Paris 2024'te 'drone' krizi: FIFA Kanada'yı ve antrenörleri ağır cezalandırdı!
FIFA, Paris 2024'te mücadele eden Kanada Kadın Futbol Takımı'na büyük bir ceza verdi. Yeni Zelanda'nın antrenmanlarını drone ile gözetledikleri gerekçesiyle Kanada'nın Olimpiyatlar'daki 6 puanı silindi ve teknik direktör Bev Priestman 1 yıl men edildi.

Yeni Zelanda, Kanada'nın 2-1 kazandığı Olimpiyat mücadelesinden önce rakip takım teknik ekibinin antrenmanları drone ile gözetlediği gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. FIFA, bu şikayeti değerlendirerek Kanada'ya ceza verdi. Kararın ardından, son Olimpiyat şampiyonu Kanada, A Grubu'nda eksi 3 puana düştü.

G Tgr Bfu Xs A A402K

Kanada Futbol Federasyonu, verilen 226 bin dolar para cezasına ek olarak, 6 puanlık kesintinin itiraz yollarını araştırdığını açıkladı. Federasyon yetkilileri, bu ağır cezanın sporcuları olumsuz etkilediğini belirtti.

G Tgupe X Wk A A Mrh6

"İTİRAZ YOLLARINI ARAŞTIRIYORUZ"

Kanada Olimpiyat Komitesi CEO'su ve Genel Sekreteri David Shoemaker, "Anladığımız kadarıyla bu konuda hiçbir rol oynamayan Kanada Kadın Olimpiyat futbol takımındaki sporcular için çok üzülüyoruz. Sporculara destek olmak amacıyla, Canada Soccer ile birlikte, bu Olimpiyat turnuvasındaki altı puanlık kesintiyle ilgili itiraz yollarını araştırıyoruz." dedi.

Kanada, Pazar günü A Grubu lideri Fransa ile karşılaşacak. Ardından, Çarşamba günü Yeni Zelanda gibi puanı olmayan Kolombiya ile mücadele edecek. Her grupta ilk iki sırayı alan takımlar ve üçüncü sıradaki en iyi iki takım çeyrek finale yükselecek. Kanada'nın geri kalan maçlarında, takımı yardımcı antrenör Andy Spence çalıştıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.