Paris 2024’te ikinci günün lideri Japonya

Paris 2024’te ikinci günün lideri Japonya
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ikinci günün sonunda Japonya, 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile ülkeler sıralamasında liderliğe yükseldi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ikinci gününde Japonya'nın kazandığı madalyalar dikkat çekti. Eskrimde 1 altın, judoda 2 altın ve 1 bronz, kaykayda 1 altın ve 1 gümüş, yüzmede ise 1 gümüş madalya elde eden Japonya, toplamda 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile ülkeler sıralamasında zirveye çıktı.

G Tg3 Qe9 W E A A S Bp F

AVUSTURALYA İKİNCİ SIRADA

Olimpiyatların ilk gününde zirvede yer alan Avustralya, ikinci günün sonunda ikinci sıraya geriledi. Kano slalom kayak, yol bisikleti ve yüzmede madalya kazanan Avustralya, toplamda 4 altın ve 2 gümüş madalya ile Japonya'nın ardından ikinci sırada yer aldı.

ABD MADALYA ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYOR

Organizasyonun ilk iki gününde en çok madalya toplayan ülke ABD oldu. 3 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan ABD, toplamda 12 madalya ile öne çıktı. Ancak, altın madalya sayısında Japonya ve Avustralya'nın gerisinde kalarak üçüncü sırada yer aldı.

Ev sahibi Fransa ise ilk iki günün sonunda 8 madalya kazandı. Fransız sporcular, 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya ile güçlü bir başlangıç yaparak dördüncü sıraya yerleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.