Sakaryaspor taraftarlarının maskeli videosuna soruşturma

Sakaryaspor taraftarlarının maskeli videosuna soruşturma
Sakaryaspor taraftarlarının sosyal medyada paylaştığı maskeli video nedeniyle Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 6 taraftar ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Sakaryaspor taraftarlarının sosyal medyada paylaştığı maskeli video ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Olay, Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında 28 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan Sakaryaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı öncesinde meydana geldi. Bazı Sakaryasporlu taraftarların bir otobüste çekilen maskeli videosu sosyal medyada yayımlandı.

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA"

Savcılık, video ile ilgili olarak "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında kimliği belirlenen 6 taraftar, ifadelerinin alınması için polis tarafından emniyet müdürlüğüne götürüldü. İfadelerinin ardından taraftarlar emniyet müdürlüğünden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.