Semih Güler'in farklı renk kramponlarının sırrı çözüldü

Semih Güler'in farklı renk kramponlarının sırrı çözüldü
Tümer Metin'in "şekil olsun diye farklı ayakkabı giymiş" dediği futbolcu Semih Güler, Down sendromu farkındalığı oluşturmak için farklı renkte kramponlar tercih ettiğini açıkladı. Güler'in ocak ayında dünyaya gelen kızı da Down sendromuna sahip.

Adana Demirspor ve Galatasaray arasında dün oynanan maçta Adana Demirsporlu futbolcu Semih Güler mavi ve kırmızı renklerde farklı kramponlarla sahaya çıktı.

'ŞEKİL OLSUN DİYE'

Futbol yorumcusu Tümer Metin, Güler'i eleştirmiş, "Semih Güler çok rahatsız etti beni. Şekil olsun diye biri kırmızı, diğeri mavi ayakkabı giymiş." demişti.

Semih Güler sosyal medya hesaplarında paylaştığı açıklamayla konuya açıklık getirdi. "Down sendromu, bireylerin farklılık gösteren bir kromozom yapısına sahip olmalarından kaynaklanan bir genetik durumdur. Down sendromlu bireyler yaşamın her alanında sevgi, saygı ve eşit fırsatlara sahip olmalıdır." diyen Güler, kızının da Down Sendromlu olduğunu hatırlattı.

DOWN SENDROMU FARKINDALIĞI
 
Güler'in yayımladığı açıklama şöyle:

"Güzel kızım başta olmak üzere tüm Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve hak ettikleri fırsatlara ulaşabilmeleri adına farkındalık yaratmak için dün farklı renklerde kramponlarla sahaya çıktım.

Farklılıklar güzeldir, Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele edip onların haklarını korumak hepimizin görevi olmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.