TFF yeni başkanını seçiyor: Mehmet Büyükekşi ibra edildi

TFF yeni başkanını seçiyor: Mehmet Büyükekşi ibra edildi
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanı, saat 11.00'de başlayan TFF Olağan Mali Genel Kurulu'nda belirlenecek. Seçimde, Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor. Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.

Mehmet Büyükeşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin yeni başkanı olmak için yarışıyor. Büyükekşi'nin, geride kalan sezon boyunca kulüplerden gelen baskılar üzerine olağanüstü genel kurul kararı aldığı biliniyor.

Başkanlık yarışında öne çıkan diğer aday İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un eski başkanlığını yapmıştı. Servet Yardımcı ise gerekli 65 imzayı toplamasına rağmen ‘kirli operasyonlara’ maruz kaldığını belirterek adaylıktan çekildi.

BÜYÜKEKŞİ İBRA EDİLDİ

Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetleri, bugün genel kurulda ibraya sunuldu. Bu kapsamda, Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.

TFF BAŞKANLARI (2004-2024)

- Mehmet Büyükekşi (görevine devam ediyor)

- Servet Yardımcı

- Nihat Özdemir

- Hüsnü Güreli

- Yıldırım Demirören

- Hüsnü Güreli

- Hasan Doğan

- Haluk Ulusoy

- Levent Bıçakcı

ALİ KOÇ: "ADİL BİR SEÇİM DEĞİL"

"Son derece anti demokratik bir seçim ortamı. Niye anti demokratik diyorum, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" demeyi çok isterdim "Milletin iradesi hakim kılınmışıtr" demeyi... Milletin iradesi nedir burada; delegeler. Delegeler kim? Milyonlarca taraftarın tuttuğu takımın başkanları, yöneticileri. Siz delegelerinize baskı yapıp, telkinde bulunup oy toplamaya çalışıyorsanız. Ya da bir başka delegeye imza verilmemesi için elinizde bulunan her türlü imkanı kullanıyorsanız ve burada da muvaffak oluyorsanız bu bir adil seçim değil."

Thumbs B C D5F564A1Ce24449613C24Fcf1133B54A

"UEFA , BOZKURT İŞARETİNE CEZA VERECEĞİNE BU İŞLERE BAKSIN"

"Servet Yardımcı kim? UEFA yönetim kurulunda Türkiye'yi temsil eden kişi. Diğer bir deyişle Türkiye pasaportu taşıyan futbolda en üst mertebedeki kişi. O kişi bunu söylüyorsa nedir bu şantaj, kumas, ne gibi bir kumpas? ne gibi bir şantaj? UEFA bize haksız yere bozkurt işaretine ceza vereceğine, bu işlere baksın."


"UEFA VE FIFA BU SEFER YÜKLÜ GELMİŞ"
 

"Burada UEFA ve FIFA var genelde bu kadar yüklü gelmiyorlar, bu sefer yüklü gelmişler bakalım ne çıkacak. Hepimizin duayeni muhterem büyüğüz sayın Şenes Erzik, dost ortamında bir sohbet yapıyor federasyon başkanı ve yöneticileriyle ilgili. Sırf seçimlerde avantaj yaratmak için Anadolu Ajansı'na servis ettiler."

"BİZ KİMSEYİ DESTEKLEMİYORUZ"
 

"Buraya geldin mi oyunu kullanman lazım. Bizim oyumuz boş oy, biz kimseyi desteklemiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.