Trabzonspor'dan VAR hakemi Erkan Engin'e sert tepki

Trabzonspor'dan VAR hakemi Erkan Engin'e sert tepki
Trabzonspor Kulübü, Gaziantep FK ile oynadıkları 0-0 berabere kaldıkları maçın VAR hakemi Erkan Engin'i eleştirdi, Türk futbolundaki adaletin kaybolduğunu savundu.

Trabzonspor Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile oynadıkları ve 0-0 sona eren maçın VAR hakemi Erkan Engin'e yönelik sert bir açıklama yaptı. Bordo-mavili kulüp, yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan VAR kayıtlarının Türk futbolundaki sorunların ciddiyetini ortaya koyduğunu ifade etti.

"ADALET YERİNE TALİMATLARA ÖNCELİK KILINDI"

Kulüp, "Bravo size" başlığıyla yaptığı açıklamada, "Türk futbolunun artık kanayan bir yara değil, çürüyen bir beden olduğunu ilan etmektedir" dedi. Açıklamada, Erkan Engin'in maçta yaşananları göz ardı ederek, adaletin yerine talimatları öncelikli kıldığını savundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Erkan Engin'in ağzından çıkan bu tek kelime, futbolun kalbine saplanmış hançerin ucudur. Volkan Bayarslan, mesleğinin onurundan ve oyunun ruhundan ödün verirken, sadece Trabzonspor'un golü değil, futbolun ta kendisi iptal ediliyor."

"UNUTMAYIN GERÇEK ASLA KAYBOLMAZ"

Trabzonspor, adaletin çiğnendiği bir ortamda "bravo" denilerek kutlanacak bir şey olmadığını belirterek, "Bravo size, futbolu bu kokuşmuş düzenin çarklarında öğütenler! Unutmayın, gerçek asla kaybolmaz, sadece bir süreliğine susturulur" ifadelerine yer verdi.

Kulüp, Türk futbolunun geleceğinde gerçek adaletin geri geleceğini savunarak, "O zaman bu oyunun gerçek sahipleri, alkışı geri alacak ve sahnede sadece hakikat kalacak" dedi.

Trabzonspor'un bu sert açıklaması, VAR uygulamalarının ve hakem kararlarının Türk futbolunda yarattığı tartışmaları bir kez daha gündeme getirmiş oldu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.