UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Atalanta

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Atalanta
UEFA Avrupa Ligi'nde sezonun en büyüğü belli oldu. İtalyan temsilcisi Atalanta, bu sezon tüm kulvarlarda yenilgi yüzü görmeyen Bayer Leverkusen'i Ademola Lookman'ın golleriyle 3-0 mağlup ederek tarihinin ilk Avrupa kupasını kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde sezonun en büyüğü belli oldu. Sezonun finalinde İtalyan ekibi Atalanta, Alman temsilcisi Bayer Leverkusen' i 3-0 yenerek şampiyonluğa uzandı. Atalanta’ya galibiyeti getiren golleri Ademola Lookman kaydetti. Leverkusen ise 51 maç sonra sahadan yenilgiyle ayrıldı ve yenilmezlik serisi sona erdi.

GASPERINI, KUPAYLA TAÇLANDIRDI

2016 yılında takımın başına geçen ve Atalanta ile 8 sezonun 6'sında Avrupa futbolunda boy gösteren Gian Piero Gasperini, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanarak bu kulvardaki başarılı performansını kupayla taçlandırdı.

İtalya'da iki kez sezonun teknik direktörü seçilen 66 yaşındaki Gasperini, mavi-siyahlı takımla daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmişti.

Gasperini, kariyerinin ilk Avrupa kupası finalini kazanan en yaşlı teknik direktör olurken, Maurizio Sarri'den sonra UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ikinci İtalyan teknik adam oldu.

Yeni Projemmm (1)

LEVERKUSEN'İN İNANILMAZ SERİSİ SON BULDU

Tüm kulvarlarda 51 maçtır yenilmeyen Bayer Leverkusen'in serisi Atalanta karşısında son buldu.

Alman temsilcisi, Aralık 1963-Şubat 1965 tarihlerinde Benfica'ya ait 48 maçlık yenilmezlik rekorunu kırmış ve 51 maça çıkarmıştı.

Bayer Leverkusen'in "namağlup üçleme" hedefi, Atalanta yenilgisiyle gerçekleşmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.