Uluslararası Karakucak Güreşleri 275 güreşçiyle yapıldı

Uluslararası Karakucak Güreşleri 275 güreşçiyle yapıldı
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 3 ülkeden 275 güreşçinin katılımıyla Uluslararası Karakucak Güreş Festivali gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, 3 ülkeden 275 sporcunun katıldığı Uluslararası Karakucak Güreş Festivali büyük ilgi gördü. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Elbistan Kaymakamlığı ve Elbistan Belediyesinin ortak düzenlediği festival, Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan festivalde, Türkiye, Azerbaycan ve İran’dan sporcular mücadele etti.

KAYMAKAM DEMİREL'DEN ATA SPORU VURGUSU

Elbistan Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, güreşin Türk milletinin ata sporu olduğunu hatırlatarak, bu tarz organizasyonların toplumda büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Demirel, “Güreş sporu milletimizin tarih boyunca ilgi gösterdiği bir spor dalıdır. Bu güzel organizasyonu gerçekleştirenlere ve katılan sporculara teşekkür ediyorum" dedi.

"GÜREŞ, TÜRK KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASI"

Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz ise güreşin Türk kültüründe önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Festivalde küçük, büyük, başaltı ve başpehlivan gruplarında yoğun mücadeleler yaşandı.

BAŞPEHLİVAN OSMAN GÖÇEN OLDU

Nurettin Kılıç’ın karakucak güreş ağası seçildiği etkinlikte, finalde Fatih Yaşar'ı mağlup eden Osman Göçen, festivalin başpehlivanı unvanını kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.