Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon Beşiktaş

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon Beşiktaş
2023-2024 Sezonunda Ziraat Türkiye Kupası sahibini buldu. Finalde Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Beşiktaş, kupayı 11. kez müzesine götürdü ve böylece siyah- beyazlılar, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı.

62. Ziraat Türkiye Kupası sahibini buldu. Kupa finalinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Trabzonspor'un nefesleri kesen mücadelesini siyah-beyazlılar, 3-2 kazandı ve bu kupayı 11.kez müzesine götürdü.

Kartal'a galibiyeti getiren golleri, 45+3'te penaltıdan Rashid Ghezzal, 54. dakikada Salih Uçan ve 90+4'te Al Musrati kaydetti. 

Trabzonspor'un gollerini ise 14. dakikada Onuachu ve 89. dakikada Pepe ağlara gönderdi. 

Rakibini bu sonuçla mağlup eden Beşiktaş, kötü geçen sezonun ardından hem kupayı taraftarlarına armağan etti hem de Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı.

SERDAR TOPRAKTEPE TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Karşılaşmanın son anlarında Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, hakeme yönelik tepkileri nedeniyle 90+9'da kırmızı kart gördü.

Yeni Projekkkk

ŞAMPİYON KUVASINA KAVUŞTU

Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'u 3-2 ile geçen Beşiktaş, maç sonu kupasına kavuştu. Mücadelenin ardından şampiyonluğu taraftarıyla doyasıya kutlayan siyah-beyazlı ekip büyük bir çoşku ve sevinç yaşadı.

Beşiktaşlı oyuncular ve teknik ekip, kupa galibiyeti sonrası Olimpiyat'ta 'üçlü' çektirdi.

BEŞİKTAŞ AVRUPA'YI GARANTİLEDİ

Ligde ilk 4 hedefinden uzaklaşan Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı kazanarak gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda oynamayı garantiledi. Kartal, Avrupa Ligi'nden elendiği takdirde yoluna UEFA Konferans Ligi'nden devam edecek.

Yeni Projetahss

TRABZONSPOR'UN 10. KEZ KUPA HAYALİ GERÇEKLEŞMEDİ

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'a 3-2 yenilen Trabzonspor, daha önce 9 kez kazandığı kupayı 10. kez kazanma hayalini gerçekleştiremedi.

Ligde ilk mücadele ettiği 74-75 sezonunda kupada final oynamaya başlayan ve bugüne kadar 15 final maçının 9'unu kazanıp şampiyon olmayı başaran bordo-mavililer, Beşiktaş karşısında oynadığı 16. final maçını kazanamadı ve Fırtına'nın kupa hasreti 4 yıla çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.