3 günlük tatil yoğunluğu başladı: Midilli Adası'na akın ettiler

3 günlük tatil yoğunluğu başladı: Midilli Adası'na akın ettiler
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hafta sonuyla birleşmesini fırsat bilen vatandaşlar, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Midilli Adası'na geçişlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

30 Ağustos Zafer Bayramı hafta sonuyla birleşti. Tatilin 3 güne çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na akın etti. Tatilciler, sabahın erken saatlerinden itibaren Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Midilli2Yeşil pasaportu olan ve kapıda vize uygulamasından yararlanan vatandaşlar, feribotlara binmek için sıraya giriyor.

Midilli3AYVALIK'TAN MİDİLLİ'YE GEÇİŞ 45 DAKİKA

Ayvalıklı turizmci Nevzat Turhan, gazetecilere, gerek coğrafi gerekse kültürel yakınlığı dolayısıyla tercih edilen Midilli'ye feribotla 45 dakikada ulaşılabildiğini söyledi.

Turhan, kapıda vize uygulamanın da etkisiyle 3 günlük süreçte yoğunluğun sürmesini beklediklerini ifade etti.

Midilli4Ayvalık ile Midilli arasında karşılıklı feribot seferleri düzenleyen firma sahibi Ali Jale ise deniz hudut kapısının Zafer Bayramı dolayısıyla son derece kalabalık olduğunu vurguladı.

Midilli1

'BU SENE OLDUKÇA İYİ GEÇİYOR'

Bu 3 günlük periyotta Midilli'ye 10-15 sefer düzenleyeceklerini, 2 bin ila 3 bin kişinin adaya geçişini sağlayacaklarını anlatan Jale, şöyle konuştu:

"Bizim açımızdan da yolcularımız açısından da bu sene oldukça iyi geçiyor. Kapıda vizenin devam etmesiyle kış aylarında da özellikle hafta sonlarında Midilli Adası'na geçişlerde yoğunluğun olacağını düşünüyorum. Yurt dışına çıkış harçlarının yükseltilmesi Yunan adalarına ilgiyi azaltmadı. Misafirlerimizin yüzde 80'i Midilli'de 2-3 gün konaklamalı kaldıkları için yurt dışına çıkış harçları arasındaki fark misafirlerimize çok fazla yansımamış durumda ama kış aylarında günübirlik geçişlerin arttığı dönemde bu farkın biraz olsun hissedilebileceğini düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.