İstanbul'a yeni tramvay hattı geliyor: 3 ilçe birbirine bağlanacak!

İstanbul'a yeni tramvay hattı geliyor: 3 ilçe birbirine bağlanacak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Kadıköy rıhtımına ve oradan Maltepe'ye uzanacak yeni tramvay hattının Ulaşım Etüt Raporunu kabul etti.

İBB'nin haziran ayı ikinci birleşimi, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Toplantıda, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı'na ait Ulaşım Etüt Raporu gündeme getirildi ve oy birliğiyle kabul edildi.

ÜSKÜDAR-KADIKÖY-MALTEPE TRAMVAYI ÜÇ DURAKTAN OLUŞACAK

Toplam 21,3 kilometre uzunluğundaki tramvay hattı, Üsküdar Meydanı'ndan başlayıp Kadıköy rıhtımına, oradan da Maltepe'ye kadar uzanacak ve 33 duraktan oluşacak. Yapımına bu yıl içerisinde başlanması hedeflenen hattın, 2027 yılında 198 bin 964, 2040 yılında 277 bin 302 ve 2050 yılında 312 bin 356 günlük yolcu taşıması bekleniyor.

BAZI METROLAR İLE ENTEGRE OLACAK

"AnadoluTRAM" ismi verilen tramvay hattı, Söğütlüçeşme durağında Marmaray ve yeni projelendirilen Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattı ile entegre olacak. Ayrıca güzergah üzerinde Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ve Dudullu-Bostancı metro hatlarıyla da bağlantı sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.