50 bin emekliye Ramazan Bayramı sürprizi! Hesaplara yatacak

50 bin emekliye Ramazan Bayramı sürprizi! Hesaplara yatacak
Emekli maaşlarına Bursa ve Seferihisar'da yaşayanlara için müjdeli haber geldi. Bayramdan önce emeklilerin hesabına 1.500 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar

Türkiye’de emekli maaşlarının açlık sınırının altında kalmasıyla birlikte, yerel yönetimler emekli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Açlık sınırının 16 bin TL’ye yükselmesine karşın, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’de kalmış durumda. Bu bağlamda, Bursa ve Seferihisar Belediyeleri, emekli vatandaşlara ekonomik destek sağlamak amacıyla önemli adımlar attı.

En Dusuk Emekli Maasi Zam 1

Bursa Büyükşehir Belediyesi, “Emekliye Bayram Destek Çeki” projesi kapsamında, maaşı 20 bin TL’nin altında olan ve başvuruda bulunan 50 bin emekliye bin 500 TL’lik nakdi destek sağladı. Destek çekleri, vatandaşlara kişiselleştirilmiş bir şekilde SMS yoluyla ulaştırıldı. Belediye, Ramazan Bayramı’na kadar toplamda 100 bin emekliye bu destekten faydalandırmayı hedefliyor.

Öte yandan, Seferihisar Belediyesi de ilçede yaşayan ve başvuru şartlarını sağlayan 135 emekliye 2 bin TL’lik bir destek ödemesi gerçekleştirdi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, bu desteğin Ramazan ayında emeklilere bereket getirmesini dileyerek, sosyal belediyecilik anlayışıyla her kesime destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Emekli Amca

Her iki belediyenin de bu adımları, emeklilerin ekonomik zorluklarla mücadelesine önemli bir destek olarak görülüyor. Seçimlere sayılı günler kala gerçekleştirilen bu yardımlar, yerel yönetimlerin emeklilere verdiği önemi ve destek sözlerini yerine getirme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.