54 ülkeden sıyrılan Bingöl balı Londra'da altın madalya aldı

54 ülkeden sıyrılan Bingöl balı Londra'da altın madalya aldı
Geçen ay Avrupa Birliği'nden tescil alan Bingöl balı bu kez de Londra'da altın madalya kazandı. Türkiye'yi temsil eden Şenli ailesi bal üretimini ata mesleği olarak devam ettiriyor.

56 yaşındaki Turan Şenli ve ailesi dünyaya açılan bu değerli balı Şeytan Dağları'nın eteklerinde yaklaşık 2 bin kovanda üretiyor.

Bingöl balı 10 Temmuz'da Avrupa Birliği'nden (AB) tescil alarak Türkiye'nin lezzet çıtasını biraz daha yükseltmişti. Bir buçuk ay sonra bir başka sevindirici gelişme Şenli ailesinin "Londra Bal Ödülleri Yarışması"na başvurmasıyla yaşandı.

Yarışmaya 54 ülke katılırken Bingöl balı altın madalyaya layık görüldü.

BİNGÖL BALINI İHRAÇ EDECEKLER

Dedesinden babasına kalan bayrağı devralan bal üreticisi Turan Şenli; arıcılığı oğlu, kardeşleri ve yeğenleriyle yaptıklarını, ailelerinden 14 kişinin geven ve kekikten oluşan doğal aromalı bal ürettiğini söyledi. Şenli, "Bingöl balının 10 Temmuz'da Avrupa Birliği'nden tescil alması da bizi çok mutlu etti. Sezona bu heyecanla başladık. Avrupa Birliği tescili önümüzü açacak. Hedefimiz balımızı ihraç etmek." şeklinde konuştu.

Turan Şenli'nin oğlu 25 yaşındaki Turgut Şenli de bu yıl daha kaliteli ürünler elde ettiklerini ifade ederekyeni hedeflerini paylaştı:

"Bingöl balının bu sene AB'den aldığı coğrafi işaret bizleri mutlu etti. Avrupa Birliği coğrafi işaretinden sonra da İngiltere'de yapılan yarışmada 54 ülke arasında Bingöl balı birincilik kazandı ve altın ödüle layık görüldü. Bu vesileyle ihracat olacağını ve üreticilerin kazanacağını düşünüyoruz. Bingöl balının AB tarafından tescillenmesi ve aldığımız ödülle bu yıl hasada ayrı bir heyecanla başladık. Üretimimizi Bingöl balının doğallığından taviz vermeyecek şekilde yapıyoruz. Aynı kaliteyle devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.