Ankara'da tarihi eser kaçakçılarına darbe: 10 milyon liralık 2 eser kurtarıldı!

Ankara'da tarihi eser kaçakçılarına darbe: 10 milyon liralık 2 eser kurtarıldı!
Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, piyasa değeri 10 milyon lira olan iki el yazması kitap, kaçakçılardan kurtarılarak güvenlik güçlerince ele geçirildi. Jandarma, tarihi eserleri satmaya çalışan iki şüpheliyi tutukladı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik kaçakçılığın önlenmesi için önemli bir çalışma yürüttü. Elde edilen istihbarat doğrultusunda, Beypazarı ilçesinde A.K. ve İ.D. isimli şahısların tarihi eserleri piyasaya sürme amacıyla müşteri arayışında oldukları belirlendi.

PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 10 MİLYON LİRA

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için harekete geçti. Gerçekleştirilen operasyonda, deri üzerine yazılmış İbranice el yazması olduğu değerlendirilen iki kitap ele geçirildi. Bu eserlerin piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon lira olduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Operasyon sonrası yakalanan A.K. ve İ.D., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma, kültürel mirasın korunması ve benzeri kaçakçılıklara karşı mücadelesini sürdüreceklerini duyurdu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.