Antalya turizmde rekor kırdı

Antalya turizmde rekor kırdı
Antalya turizmi yılın ilk aylarında 2 milyon 66 bin 962 yabancı turist sayısı ile rekor kırdı. Antalya'yı Nisan ayında 1 milyon 61 bin 26 turist ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, bu sayı tüm zamanların en yüksek verisi oldu.

Antalya turist sayısındaki artışla zirveleri görüyor. Nisan ayında Antalya'yı ziyaret eden turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 4,86 artışla 1 milyon 61 bin 26 olarak kaydedildi. Bu, tüm zamanların en yüksek nisan ayı verisi oldu. 

259 bin 717 ziyaretçi sayısıyla Almanya, Nisan ayında birinci sırada yer alırken onu 194 bin 949 turistle Rusya ve 141 bin 497 ziyaretçiyle İngiltere takip etti.

FRANSIZ ZİYARETÇİ SAYISINDA ARTIŞ

Polonya, Hollanda, İran, Belçika, Ukrayna, Fransa, ve Litvanya İngiltere'nin ardından Antalya’ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler oldu. Geçen sene aynı dönemine göre ana pazar ülkelerden gelen turist sayısında, Almanya’nın yüzde 21, İngiltere’nin yüzde 32, Polonya’nın yüzde 30, İran’ın yüzde 52, Belçika’nın yüzde 42, Ukrayna’nın yüzde 51 ve Fransa’nın yüzde 52 oranlarında artış bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.