Antalya'da gençler kürek sörfü ile Manavgat Baraj Gölü'nü temizledi

Antalya'da gençler kürek sörfü ile Manavgat Baraj Gölü'nü temizledi
Avrupa Spor Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, üniversite ve lise öğrencileri kürek sörfü yaparak Manavgat Baraj Gölü'nde çevre temizliği gerçekleştirdi. Gençler hem spor yaptı hem de gölü çöplerden arındırdı.

Antalya'da üniversite ve lise öğrencileri, Avrupa Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Baraj Gölü'nün temizliğini kürek sörfü ile yaptı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Manavgat Gençlik Merkezi'nin düzenlediği etkinlikte, Karavca Mahallesi'ndeki gölde spor yaparken çevre temizliği gerçekleştirildi.

SPOR VE TEMİZLİK BİR ARADA

Etkinlikte, kürek sörfü deneyimi olmayan öğrencilere öncelikle eğitmenler tarafından kısa bir eğitim verildi. Ardından öğrenciler göle açılarak, otomobil lastiği, bidon, pet şişe ve diğer atıkları topladı. Etkinliğe, Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya da katıldı.

ÇEVREYE DUYARLILIK VE HAREKETLİLİĞE TEŞVİK

Süleyman Karakaya, 2024 yılının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Hareketlilik Yılı" ilan edildiğini hatırlatarak, Avrupa Spor Haftası kapsamında spor ve çevre bilincini birleştirdiklerini söyledi. Karakaya, “Hem spor yapıyoruz hem de çevremizi temizliyoruz. Bu tür etkinlikler, yıl boyunca devam edecek” dedi. Karakaya ayrıca, gençlerin spor yaparken çevreye duyarlı olmalarının önemine vurgu yaptı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.