Antalya'da izinsiz eğitim yapan 4 yabancı okul mühürlendi

Antalya'da izinsiz eğitim yapan 4 yabancı okul mühürlendi
Antalya Valiliği, Konyaaltı ilçesinde izinsiz eğitim faaliyeti yürüten 4 yabancı uyruklu okulun mühürlendiğini ve yetkililere 1 milyon 600 bin 200 lira ceza uygulandığını duyurdu.

Antalya Valiliği, Konyaaltı ilçesinde izinsiz eğitim öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen 4 yabancı uyruklu okulun mühürlendiğini ve bu okulların yetkilileri hakkında idari para cezası uygulandığını açıkladı. Açıklamada, bu okulların oyun merkezi ve eğitim derneği adı altında yabancı uyruklu öğrencilere hizmet verdiği belirtildi.

İDARİ PARA CEZASI VE KAPATMA KARARI

Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İlçe İzleme ve Koordinasyon Komisyonu tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, izinsiz faaliyet gösteren 4 okul Antalya Valiliğinin onayına istinaden mühürlenerek kapatıldı. Eğitim merkezlerinin yetkililerine Z.S, T.V, Y.F. ve Y.E. toplamda 1 milyon 600 bin 200 lira para cezası kesildi.

DENETİMLER VE GELECEK ADIMLAR

Konyaaltı İlçe İzleme ve Koordinasyon Komisyonu, eğitim merkezi, danışmanlık, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu ve benzeri faaliyetlerde bulunan merkezlere yönelik denetimlerin süreceğini bildirdi. Açılış amacı dışında izinsiz eğitim faaliyetleri yürütülen merkezler tespit edildiğinde gerekli idari yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.