Aydın'ın 'Yenipazar Pidesi' coğrafi işaretle tescillendi

Aydın'ın 'Yenipazar Pidesi' coğrafi işaretle tescillendi
Aydın’ın Yenipazar ilçesinden adını alan pidenin coğrafi işaretle tescillenmesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı.

Aydın’ın yöresel lezzetlerinden biri olan Yenipazar pidesi, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Bu tescil, pidenin üretim şartları ve yöntemlerinin kayıt altına alınarak belirli bir standarda kavuşturulmasını amaçlıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Yenipazar ilçesinden adını alan ve Aydın’ın özgün lezzetleri arasında yer alan Yenipazar pidesinin coğrafi işaretle tescillenmesi için TÜRKPATENT’e başvuruda bulunulduğu belirtildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tescillenmenin ardından yaptığı açıklamada, kentin yerel lezzetlerini koruma ve tanıtma konusundaki çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Çerçioğlu, Yenipazar pidesinin ününün ülke sınırlarını aştığını ve dünya çapında bilinir hale geldiğini vurguladı. Ayrıca, üreticilere verdikleri desteği artırarak, Aydın ile bağlantılı diğer ürünlerin de coğrafi işaretle tescillenmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.