Bakan Tekin önerdi: Michelin yıldızı yerine Mengen akreditasyonu

Bakan Tekin önerdi: Michelin yıldızı yerine Mengen akreditasyonu
37. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali Bolu'nun Mengen ilçesinde bugün başladı. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in önerisi dikkati çekt

Festivale Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Mengen Belediye Başkanı Vural Turan katıldı. Yusuf Tekin, mutfağı ve gelişmiş aşçılık düzeyiyle öne çıkan Mengen'in adının bir onay sembolü olarak yerleşebileceğini ifade etti.

'MENGEN'E DEĞER KAZANDIRMIŞ OLURUZ'

Programda konuşan Bakan Tekin şu açıklamaları yaptı:

"Bundan sonra en azından Anadolu yemekleri, Anadolu geleneğini, kültürünü akredite eden 'Michelin Yıldızı'nın yerine 'Mengen Akreditasyonu' gibi bir şey oluşturalım istiyorum hep beraber. Böyle bir şey yapalım. Bundan sonra Anadolu'nun neresine gidersek gidelim. Yerel yemekler, yerel kültür Anadolu yemekleri, anne reçeteleri sunan restoranların hepsinde Mengen Akreditasyonu arayalım. Mengen'e de bu vesileyle de bir değer daha kazandırmış oluruz. Ayrıca da Michelin Yıldızı'nı, artık o ifadeyi de başka ortamlarda kullanmak durumunda kalırız. Şimdi başka bir referans değer üretmiş oluruz diyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.