Beyşehir Gölü'ndeki ada satılığa çıkarıldı

Beyşehir Gölü'ndeki ada satılığa çıkarıldı
Konya'da yer alan ve Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki ada satılığa çıkarıldı. Verimli arazisiyle tarım ve hayvancılığa elverişli olan adanın metrekaresi 9 dolardan hesaplanıyor.

"Çeçen Adası" ismiyle bilinen ada, ilçe merkezine 12 kilometre mesafede bulunuyor. Tarım ve hayvancılık yapılan adaya küçükbaş hayvanlar ve tarım makineleri, 2 kilometre uzaklıktaki Gölkaşı Mahallesi'nden taşınıyor.

Mirasla intikal eden adanın satışının yapılmasına karar veren sahibi, bir gayrimenkul şirketiyle anlaştı.

Adayla ilgilenen yatırımcılar, metrekaresi 9 dolardan satışa çıkarılan sahada araştırma yapmak için bölgeye geliyor.

Gölkaşı Mahallesi Muhtarı Ali Navruz, Çeçen Adası'nın mahalleye bağlı birkaç adadan biri olduğunu ve toplam bedelinin 165 milyon liraya denk geldiğini söyledi:

"Çeçen Adası satılığa çıkarıldı. Bedeli 165 milyon lira civarında belirlenmiş. Toplamda 550 dönüm büyüklüğünde. Bu adada, hayvancılık ve tarım yapılıyor. Şimdi satılacak. Tek tapu olduğunu biliyorum. Geçenlerde gelenler oldu, galiba anlaşamadılar."

Adaya kendi imkanlarıyla yaptıkları 10 tona kadar yük kaldırabilen sal ve tekneyle erişilebildiğini ifade eden Navruz, "Adanın satışını üstlenen gayrimenkul şirketinin sahibi Samet Ok da "Konya'da ada satışı yapmak heyecan uyandırıyor. Kentte böyle bir yer yok. Tek satılık ada burası. Kuzeyden güneye 2 kilometre, doğudan batıya olan bölümü de 400 metreye kadar ulaşıyor. Doğal güzelliği olan bir yer. Çok talep var. Metrekare fiyatı 9 ABD doları olarak belirlendi. Müşterilerimizi bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.