Bingöl'de orman yangını!

Bingöl'de orman yangını!
Bingöl'ün Genç ilçesinin Döşekkaya ile Kiğı ilçesinin Darköprü köylerindeki ormanlık alanlarda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor.

Bingöl'ün Genç ve Kiğı ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan bilgilere göre, yangınlar Genç ilçesi Döşekkaya ve Kiğı ilçesi Darköprü köylerindeki ormanlık alanlarda başladı.

Yangının fark edilmesi üzerine hızla harekete geçen Orman İşletme İl Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, yangını söndürmek ve kontrol altına almak için çalışmalara başladı. Bölgede yer yer etkili olan rüzgarın da yangının yayılmasını tetiklediği kaydedildi.

5 ARAZÖZLE AMANSIZ MÜDAHALE

Yangınla mücadele çalışmalarına, 5 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 4 iş makinası, 3 itfaiye aracı ve 45 personel katılıyor. Ayrıca jandarma, belediye ve özel idare ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Ekipler, yangının daha fazla yayılmasını önlemek ve mevcut yangınları söndürmek için koordineli bir şekilde çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.