Bitlis’te sağanak heyelana ve taşkınlara yol açtı

Bitlis’te sağanak heyelana ve taşkınlara yol açtı
Bitlis’te şiddetli sağanak nedeniyle heyelan ve taşkınlar meydana geldi, Gölbaşı beldesi ve Oduncular köyünde altyapı zarar gördü, tarım arazileri hasar aldı.

Bitlis ve çevresinde etkili olan sağanak yağışlar, Ahlat-Adilcevaz kara yolunun 10'uncu kilometresinde heyelana yol açtı. Toprak ve çamur kayması sonucu yol, bir süre trafiğe kapatıldı. Karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla yol tekrar trafiğe açılırken, uzun araç kuyrukları oluştu.

TARIM ARAZİLERİ VE ALTYAPI ZARAR GÖRDÜ

Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesi ve Oduncular köyünde etkili olan yağışlar derelerin taşmasına neden oldu. Bu taşkınlar, tarım arazilerine zarar verirken, belde ve köyde altyapı büyük hasar gördü.

Gölbaşı Belediyesi, selin etkili olduğu bölgelerde temizlik çalışmalarına başladı. Gölbaşı Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, yaptığı açıklamada beldenin altyapısının ciddi şekilde zarar gördüğünü belirtti. Kardaş, "Yollar, kanalizasyon şebekeleri, içme suyu hatları, menfezler ve köprüler büyük zarar gördü. Belediyemiz bu zararı kısıtlı imkanlarla telafi edemeyecek durumda" ifadelerini kullandı.

Oduncular köyü muhtarı Sani Gökmen de sağanak sonrası yaşanan selin köyde içme suyu ve kanalizasyon altyapısına zarar verdiğini açıkladı. Gökmen, sel nedeniyle köy yollarına taş ve toprak yığıldığını belirterek, vatandaşların mağdur olduğunu ancak can ve mal kaybı yaşanmadığını söyledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.