Bolu'da yasa dışı avcılığa ağır darbe: 5 kişiye 500 bin lira ceza

Bolu'da yasa dışı avcılığa ağır darbe: 5 kişiye 500 bin lira ceza
Bolu'da yürütülen denetimlerde yasa dışı avcılık ve hayvan kaçakçılığına karışan 5 kişiye toplamda 500 bin lira ceza kesildi. Ele geçirilen malzemeler arasında geyik boynuzu ve av tüfekleri bulunuyor.

Bolu'da, yasa dışı avcılık ve hayvan kaçakçılığına karşı yürütülen mücadele kapsamında, 5 kişiye toplam 500 bin lira ceza uygulandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bolu Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bu konuda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiği belirtildi.

GEYİK BOYNUZU, GEYİK KAFASI VE AV TÜFEKLERİ

Açıklamada, yasa dışı avcılık faaliyetlerinde bulunan kişilerin, takojsuz tüfek, termal dürbün ve yivli av tüfeği gibi aletler kullandıkları ifade edildi. Avcıların araç ve evlerinde yapılan aramalarda geyik boynuzu, geyik kafası ve av tüfekleri gibi yasa dışı malzemelere de el konuldu.

İŞBİRLİĞİ İLE KORUMA ÇABALARI

Bölge sakinleri, çobanlar ve yetiştiricilerle işbirliği içinde yaban hayatının ve doğal zenginliklerin korunması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, bu tür faaliyetlerin önlenmesi adına sürekli denetimlerin yapılacağını duyurdu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.