Bursa'ya uyarı geldi! Bugün iyiydi, yarın daha fena olacak

Bursa'ya uyarı geldi! Bugün iyiydi, yarın daha fena olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa için uyarıda bulundu. Son verilere göre sıcaklık rekorları kırılacak...

Havaların aniden ısınmasıyla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava uyarılarına başladı. Bu kez Bursa'ya uyarı geldi. Bugün başlayacak olan sıcak hava dalgasının etkisini önümüzdeki günlerde de sürdürmesi bekleniyor. 

BURSA’DA SICAKLIK REKOR KIRACAK 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, bugün Bursa'da öğle saatlerinde hissedilen sıcaklıklar tehlikeli seviyelere ulaşacak. Özellikle 12.00-15.00 saatleri arasında hava sıcaklığının 41 dereceye ulaşması bekleniyor. Yarın ise bu sıcaklık daha da artarak aynı saat diliminde 44 dereceye çıkacak. Bu ekstrem sıcaklıklar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar için ciddi riskler taşıyor. 

NEM ORANI YÜKSEK OLACAK 

Sıcaklıkların yanı sıra, Bursa'da nem oranının da yüksek seyredeceği bildirildi. En yüksek nem oranının yüzde 68 seviyesine ulaşması bekleniyor.  

ÇARŞAMBA GÜNÜ DE SICAK HAVA DEVAM EDECEK 

Meteoroloji, sıcak hava dalgasının çarşamba günü de etkisini sürdüreceğini belirtti. Bu süre zarfında vatandaşların aşırı sıcaklıklara karşı tedbirli olmaları, güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları ve bol su tüketmeleri öneriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.