Büyükçekmece'deki 8 milyarlık villa davasında ara karar

Büyükçekmece'deki 8 milyarlık villa davasında ara karar
Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

Büyükçekmece'de yaklaşık 8 milyar 630 milyon lira değerindeki 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle inşa edildiği iddiasıyla ilgili davada yargı süreci devam ediyor. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, aralarında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da bulunduğu bazı sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmada, sanıklar ile avukatlarının savunmaları alındı.

Cumhuriyet savcısı, dosyaya ilişkin eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme, eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

"144 VİLLA İNŞA EDİLDİ" İDDİASI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 mağdur ve 6 müşteki bulunurken, 23 kişi şüpheli olarak yer alıyor. İddianamede, "4 Mevsim İstanbul" projesinden ev alan mağdurların, depreme dayanıklı konut söylemiyle aldatıldığı ve imar kanununa aykırı, olası bir depremde yıkılma riski taşıyan, ruhsatsız ve temelsiz 144 villanın inşa edildiği iddia ediliyor.

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet skandalında yeni perde

BELEDİYE VE MÜTEAHHİT ARASINDA 'RÜŞVET' TESPİTİ

Soruşturmada, belediye personeli ve yapı denetim firmalarının sahte evrak düzenleyerek bu villaların yapımını onayladığı, sanık Nuraydın Sak'ın incelenen mesajlarına göre, belediye ve yapı denetim firmalarındaki görevli kişilerin rüşvet aldığı, müteahhit firma çalışanlarının ise rüşvet verdiği tespit edildi.

"RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK"

İddianameye göre, sanıklar hakkında "imar kirliliğine neden olmak", "yapı denetim görevine muhalefet", "ticari faaliyetler sırasında dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik" ve "rüşvet almak" gibi suçlardan 97 yıl 3'er aydan 343 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.