Çorum'da düzensiz göçmen merkezi açılıyor

Çorum'da düzensiz göçmen merkezi açılıyor
Çorum'da, 100 kişilik kapasiteli Düzensiz Göçmen Kabul ve Sevk Merkezi açılacak. Merkez, düzensiz göçmenlerin ilk işlemlerinin yapılacağı yer olacak.

Çorum'da, Düzensiz Göçmen Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM) kurulacağı duyuruldu. Vali Zülkif Dağlı, merkezin 100 kişi kapasiteli olduğunu belirterek, merkezde incelemelerde bulundu. İl Göç İdare Müdürü İdris Coşkun, Dağlı’ya merkezin durumu hakkında bilgi verdi.

"İŞLEMLERİ YAPILAN YABANCILAR ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERİLECEK"

Vali Dağlı, Çorum’da düzensiz göçle mücadelenin İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından koordineli bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Güvenlik güçlerince yakalanan veya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından tespit edilen düzensiz göçmenlerin, GÖKSEM’de ilk işlemlerinin yapılacağını ifade eden Dağlı, işlemler tamamlandıktan sonra yabancıların ülkelerine geri gönderileceğini belirtti.

GÖKSEM’in kısa süre içinde hizmete gireceğini aktaran Dağlı, ilde ayrıca bir mobil göç aracının da hizmet verdiğini söyledi. Mobil göç aracı, jeneratör, laptop, parmak izi cihazı, kamera ve yazıcı-tarayıcı gibi ekipmanlarla donatılmış olup, emniyet ve jandarma tarafından belirli yerlerde uygulanacak. Yasal kalış hakkı bulunmayan yabancıların GÖKSEM’e götürüleceği ve sınır dışı etme veya idari gözetim kararları alınarak geri gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine sevk edileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.