DAP'tan Ardahan’a 15 milyon liralık hayvancılık yatırımı

DAP'tan Ardahan’a 15 milyon liralık hayvancılık yatırımı
Ardahan’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile DAP arasında 15 milyon lira maliyetli proje hayata geçirildi. Proje, 9 köyde hayvancılığı modernize edecek.

Ardahan’da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi arasında 15 milyon lira maliyetli "Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" hayata geçirildi. Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu proje, kentte hayvancılığın gelişmesini ve yaygınlaşmasını hedefliyor.

DAP'tan Ardahan tarımına 15 milyonluk kaynak - Ardahan Haber

DAHA MODERN HAYVANCILIK PLANLAMASI

Açıklamada, Türkiye’de hayvan varlığı açısından önemli bir yere sahip Ardahan'da, proje kapsamında DAP kaynaklı içme suyu hattı, gölgelik, çoban evleri, kaptaj ve sıvat gibi altyapı ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi. Proje, hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılığı kapsayarak, hayvancılığın daha modern yöntemlerle yapılmasını amaçlıyor.

PROJE DETAYLARI VE PROTOKOL

15 milyon lira yatırımla gerçekleştirilecek projede, Ardahan ve ilçelerine bağlı toplam 9 köyde altyapı çalışmaları yürütülecek. Projenin protokolü, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ve DAP yetkilileri arasında imzalandı. Proje, Ardahan’daki hayvancılığın modernizasyonunu sağlamayı ve bölgesel kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.