Devlet hastanesinde ilaç ticaretine operasyon: 2'si doktor 19 gözaltı

Devlet hastanesinde ilaç ticaretine operasyon: 2'si doktor 19 gözaltı
İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonda, yasadışı yollarla ilaç ticareti yapan şebekeye darbe indirildi. Aralarında iki doktorun da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da bir devlet hastanesindeki ecza depolarından aldıkları ilaçları yasadışı yollarla satan kişilere yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında, bir kamu hastanesinde bulunan çeşitli ecza depolarından yasadışı ilaç alınıp satıldığını tespit etti.

KAÇAK BOTOKS VE DOLGU ÜRÜNÜ OLARAK KULLANILIYOR

Ekipler, ilaçların kaçak yollarla ülke içerisinde ticaretinin yapıldığını ve bu ilaçların güzellik merkezlerinde kaçak botoks ve dolgu ürünleri olarak kullanıldığını belirledi. Bu tespitlerin ardından İstanbul merkezli olmak üzere Adana, Kırklareli, Samsun, Kastamonu ve Ankara illerinde 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda aralarında iki doktorun da bulunduğu 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

YURT DIŞI İLAÇ İHRACATINA KONU EVRAKLAR ELE GEÇİRİLDİ

Çalışmaların devamında, ecza deposu olarak kullanılan iki ayrı adres daha tespit eden ekipler, bir şüpheliyi daha gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 1.547 adet botoks ve dolgu ürünleri ile çeşitli tıbbi malzemeler, 21 dijital materyal, üç gram uyuşturucu madde ve yurt dışı ilaç ihracatına konu evraklar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.