Edirne Valiliğinden 'tiny house' kararı

Edirne Valiliğinden 'tiny house' kararı
Edirne Valisi Yunus Sezer, kıymetli tarım arazilerini korumak amacıyla tiny house ve kaçak yapılar üzerinde denetimlerin sıkılaştırılacağını duyurdu. Sezer, muhtarlıklara genelge gönderilerek tiny house ya da kaçak yapılara izin verilmeyeceğini belirtti.

Tiny house akımının Edirne'de giderek arttığını belirten Vali Sezer, bu yapıların sağlıksız bir şekilde çoğaldığını ifade etti. Sezer, yapılan denetimler sonucunda bu hafta 40 tiny house'un kaldırıldığını ve bundan sonra bu tür yapıların izin verilmeyeceğini vurguladı. Tarım arazilerinin değerini korumak için hukuki gerekçelere dayanarak bu adımın atıldığını açıkladı.

Sezer, yapılan tiny house'ların çoğunun aracın üzerine monte edilerek yapıldığını ve bunun hukuki olmadığını belirtti. Edirne'nin turizm bölgesi olduğunu ve bu alanların sağlıklı bir şekilde korunması gerektiğini vurgulayan Vali Sezer, gelecek nesillere temiz ve düzenli bir çevre bırakmak için bu adımın atıldığını ifade etti.

'BURANIN SAĞLIKSIZ BİR ŞEKİLDE YAPILAŞMASINA İZİN VERMEMEMİZ LAZIM'

Tiny house yapılarının giderek arttığını ifade eden Sezer, şunları aktardı:

“Her geldiğimde burada mantar gibi türüyorlar. Bu tiny house adı altında 'römork' diyor adam 'plakası var' diyor ama bakıyorsun aracı koyuyor oraya, altyapısını yapıyor önüne bir de havuz yapıyor. Bu hafta 40 tane kaldırdık. Bundan sonra da bunlara müsaade etmeyeceğiz. Çünkü hukuki değil yaptıkları. Burada tarım arazilerimiz çok değerli, burası turizm bölgesi.
Buranın sağlıksız bir şekilde yapılaşmasına izin vermememiz lazım. Gelecek nesillere, evlatlarınıza güzel bir Saros Körfezi, güzel bir Keşan, güzel bir Enez bırakalım. Hayır duasıyla yad etsinler. Şimdi herkese müsaade edersek bunun altından kalkamayız. Bununla ilgili hukuki gerekçelerimiz de var.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.