Engelli bireye kötü muamele iddiası: Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Engelli bireye kötü muamele iddiası: Bakanlık müfettiş görevlendirdi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'daki özel bakım merkezinde engelli bireylere yönelik kötü muamele iddiaları üzerine müfettiş görevlendirildiğini ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'daki bir özel bakım merkezinde engelli bireylere yönelik kötü muamele iddialarının ardından harekete geçti. Bakanlık, bazı basın yayın organlarında yer alan kötü muamele görüntüleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

İKİ PERSONELİN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Açıklamada, olayın ardından il müdürlüğüne bağlı ekiplerce bakım merkezinde incelemelerde bulunulduğu ve görüntülerde yer alan iki personelin iş akdinin özel bakım merkezince feshedildiği belirtildi.

BAŞSAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bakanlık, durumu ciddiyetle ele alarak müfettiş görevlendirdiğini açıkladı. Ayrıca, Bakanlık, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

"HUKUKİ SÜRECİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Bakanlık, "Söz konusu şahıslarla ilgili hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız. Olayda ihmali bulunan şahısların en ağır cezayı alması için gerekli adımlar atılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.