Erkeklerin yapamazsın dediği işi 40 yıldır yapıyor! 20 yaşına girdi, o işe başladı: Giresun'un ilk kadın ahisi

Erkeklerin yapamazsın dediği işi 40 yıldır yapıyor! 20 yaşına girdi, o işe başladı: Giresun'un ilk kadın ahisi
20 yaşında kayınpederinin yanında başladığı işini 40 yıldır devam ettiriyor. Erkeklerin yapamazsın dediği işi yıllardır yapıyor. Herkes yapamazsın erkek işi dedi ama o pes etmedi. Giresun'un ilk kadın ahisi oldu...

Giresun Sanayi Sitesi'nde 20 yaşında kayınpederinin yanında başladığı mesleğini 40 yılı aşkın süredir başarıyla sürdüren Dilek Emine Domaçoğlu (60), bu yıl kentin "Yılın Ahisi" seçildi. Eşi ile birlikte yürüttüğü işinde kentin ilk kadın ahisi olarak adını duyuran Domaçoğlu, bu unvanla uzun yılların emeğinin takdir edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

KADIN OLARAK SANAYİDE BİR İLKE İMZA ATTI

Bir kadın olarak sanayi sektöründe var olmanın başlangıçta zorlu olduğunu belirten Domaçoğlu, sanayi sektöründeki kadın varlığı hakkında önemli bir farkındalık yarattı. İlk başta insanların şaşkınlıkla karşıladığı bu duruma zamanla olumlu tepkiler aldığını dile getiren Domaçoğlu, "İşi yapınca yorgunluklarınız bir tarafa gidiyor, mutlu oluyorsunuz. Yapabilmek de önemli, karşı tarafın takdiri de önemli" dedi.

SANAYİ ESNAFI AİLE GİBİ

Domaçoğlu, sanayideki esnaflığın sadece iş hayatı olmadığını, bir aile ortamı oluşturduğunu da vurguladı. İş yerinde müşterileriyle uzun yıllar boyunca kurdukları dostlukların onları aile gibi yakınlaştırdığını belirterek, “Sabah başlar akşam bitiririz, kendi ailelerimizden daha çok buradayız. Gelenlerle ailece görüştüklerimiz var, çocuklarını, torunlarını, anne babalarını biliriz. Esnaflık bu, esnaf ve zanaatkar olmanın tüm vasıflarını yerine getirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

KADINLARIN SANAYİDEKİ ROLÜ ARTIYOR

Domaçoğlu, sanayide kadın olmanın avantajlarına da değindi. Kadın ya da erkek işi ayrımının olmadığını belirten Domaçoğlu, sanayi sektöründe kadınların varlığının müşterilere güven verdiğini ve kadınların bu alanda başarılı bir şekilde çalışabileceğini gösterdiğini söyledi. "Burada o kadar çok kadın var ki işlerini başarıyla yapıyorlar, masalarının başındalar. Ben biraz daha dışarıdayım. Gelen müşteriler burada kadın olduğunu görünce, onlara da bir rahatlık geldiğini düşünüyorum" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

40 YILLIK EMEĞİN KARŞILIĞI

Giresun’da "Yılın Ahisi" unvanını almanın kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Domaçoğlu, 40 yıllık emeğinin takdir edilmesinden dolayı büyük bir onur duyduğunu ifade etti. "Sanayide bir kadının çalışması o zamanlar çok yeniydi hatta yoktu. Sonradan kadınların burada var olması gerektiği, aslında sanayinin zor bir yer olmadığı düşüncesine vesile olduk" diyerek duygularını paylaştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.