Esenyurt Belediye Meclisi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı tartışması

Esenyurt Belediye Meclisi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı tartışması
Esenyurt Belediye Meclisi'nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmaması tartışmalara yol açtı. Belediye Başkanı Ahmet Özer, İstiklal Marşını okuduktan sonra toplantıdan ayrıldı.

Esenyurt Belediye Meclisi eylül ayı birinci oturumunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmaması tartışmalara neden oldu. Belediye Başkanı Ahmet Özer’in başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, Özer açılış konuşmasını yaptıktan sonra özel görüşmeleri olduğu için toplantıdan ayrılacağını bildirdi.

Özer'in ayrılmasının ardından, görevli tarafından saygı duruşunda bulunulmadığı ve İstiklal Marşı'nın okunmadığı hatırlatıldı. Özer, görevliye “Şimdi mi yapalım onu, ben çıktıktan sonra mı?” şeklinde yanıt verdi ve ardından “Hepinizi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na davet ediyorum” diyerek bu törenlerin yapılmasını sağladı.

MECLİSİ OKTAY KILIÇ YÖNETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclise ara verildi. Ara sonrası Meclisi, Esenyurt Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Oktay Kılıç yönetti.

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, yaşanan durumu “skandal” olarak nitelendirdi ve Özer’in Cumhuriyet’in geleneklerine uymadığını belirtti. Çoban, “Bu büyük bir skandaldır. Cumhuriyet tarihinden bu yana böyle bir uygulama görülmemiştir” şeklinde konuştu.

"BU DURUM KASTEN YAPILMAMIŞTIR"

Esenyurt Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Oktay Kılıç, Çoban’ın eleştirilerine yanıt vererek, İstiklal Marşı’nın eksiksiz yapıldığını ve Başkan Özer’in bu durumu bilerek yaptığına dair ithamların kabul edilemez olduğunu söyledi. Kılıç, “Başkanımızın ‘Gideyim mi, kalayım mı?’ gibi bir söylemi olmadı. Bu durum kasten yapılmamıştır” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.