Eskişehir'de engelli çocuğa cinsel istismar edildi: Üç kişi tutuklandı

Eskişehir'de engelli çocuğa cinsel istismar edildi: Üç kişi tutuklandı
Eskişehir'de engelli bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla biri yabancı uyruklu olmak üzere üç kişi tutuklandı.

Eskişehir'de 17 yaşındaki engelli bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, olayın zanlısı olduğu iddia edilen yabancı uyruklu bir şahıs ile mağdurun annesi ve üvey babası tutuklandı.

YABANCI UYRUKLU BİR KİŞİ TUTUKLANANLAR ARASINDA

Soruşturma kapsamında, mağdur P.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen yabancı uyruklu C.Z. ile P.D.'nin annesi A.K. ve üvey babası S.K. gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Eskişehir Adliyesi'ne sevk edildi ve savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Hakimlik, şüphelileri şu suçlardan tutukladı:

C.Z.: "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"

A.K. (Anne): "Çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etme", "çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım etme", "çocuğa ve alt soya karşı eziyet" ve "kendini savunamayacak durumda olan alt soya karşı hayati tehlike geçirecek şekilde kasten yaralama"

S.K. (Üvey baba): "Silahla tehdit" ve "kendisini savunamayacak durumda olan kadına karşı kasten yaralama"

Olay, kamuoyunda büyük bir infial uyandırırken, yetkililerin konuyla ilgili detaylı soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.